Uitbreiding flexijobs

 

Uitbreiding flexijobs. Wat weten we tot nu toe?Eind juli sloot de regering Michel een begrotingsakkoord én een hele reeks fiscale en sociaal economische hervormingen. Eén daarvan is de uitbreiding van de flexijobs. Het gevolg is dat meer werkgevers en werknemers gebruik kunnen maken van het flexi-job statuut. Heel veel details zijn er nog niet bekend. Maar dit is wat we nu al weten:

1. Wanneer?1 januari 2018 wordt het flexi-job-systeem uitgebreid, zowel voor werkgevers, als werknemers. Flexi-jobs laten mensen die minstens 4/5de werken toe om belastingvrij bij te klussen in de horeca. De regering breidt de regeling nu uit door het grote succes.

2. Uitbreiding voor werkgevers Naast horecazaken zal nu ook detailhandel flexi-jobbers in dienst kunnen nemen. Detailhandel of kleinhandel is het leveren van fysieke goederen voor persoonlijk gebruik aan de consument. Het gaat om een breed gamma van zaken zoals bakkers, slagers, kappers, buurtwinkels, kledingzaken, …

3. Uitbreiding voor werknemers Ook gepensioneerden kunnen vanaf 1 januari 2018 aan de slag met een flexi-job. Tot voor die datum kunnen alleen mensen die minstens 4/5de in dienst zijn bij een werkgever bijverdienen met een flexi-job.